SanatKitapKültürel

Aralık Ayı Kitap Tavsiyesi | Keyifle Okunacak 5 Kitap

Aralık ayı kitap tavsiyesi merak edenler için yine fikir dolu bir yazıyla daha karşınızdayız. Soğuk kış aylarının hissedilmesiyle birlikte evde vakit geçirdiğimiz zamanlar da uzamaya başladı haliyle. Soğuk kış aylarının vazgeçilmezi de üzerinize aldığınız yumuşacık bir battaniye, sıcacık bir kahve ve kitap değil midir? Birçok kitap kurdu için kış ayları kitap okumak için en keyifli zamanlardır. Aralık ayı kitap tavsiyesi de kış aylarında kitap okumayı sevenler için güzel bir alternatif olacaktır. Kahve eşliğinde gece yapılan okumaların keyfi paha biçilemez. Hele bir de dışarıda sakin sakin yağan bir yağmur da varsa.

Kış ayları hayatı yavaşlatmak için de alternatif zamanlardır aslında. Soğuk havalarda canınız hafta sonu aktivitesi yapmak istemiyorsa en güzel tercih kitap okumak olacaktır. Klasik bir müzik eşliğinde kitaplardaki karakterlerin yaşamına dalar gidersiniz. Belki de bir felsefe ya da psikoloji kitabı seçer, notlar alır, araştırmalar yaparsınız. Kış ayları en güzel zamanlardır kitapların içinde kaybolup gitmek için. Okurken keyif alacağınız beş kitabı aralık ayı kitap tavsiyesi olarak sizler için listeledik. Kahve ve battaniyeniz hazırsa listemize göz atmadan aralık ayına giriş yapmayın.

aralik-ayi-kitap-tavsiyesi-2
Aralık Ayı Kitap Tavsiyesi

Aralık Ayı İçin Kitap Önerileri

Aralık ayı kitap tavsiyesi içerisinde kütüphanenizde mutlaka olsun isteyeceğiniz, okumaktan keyif alacağınız birkaç kitabı eklemek istedim. Hayat kısa okumak istediğimiz kitap listeleri uzayıp gidince zamanı daha bir okuyarak değerlendirmek istiyor insan. Belki de okuma alışkanlığı şimdiye kadar kazanamamış olabilirsiniz ya da vakit ayırmak isteyip zaman yaratamamış olabilirsiniz. Okumaya başlamak için hiç de geç kalmış sayılmazsınız. Sıkılmadan okuyacağınız bir kitap seçip, küçük küçük okumalar ile kitapların dünyasını siz de aralayabilirsiniz. Aşağıda listelediğimiz kış tavsiyesi kitaplara bakmadan geçmeyin.

Aralık ayı için 5 muhteşem kitap tavsiyesi:

  • Fernando Pessoa ­– Huzursuzluğun Kitabı
  • Georgı Gospodınov – Zaman Sığınağı
  • Turgut Uyar – Büyük Saat
  • James Churchward – Kayıp Kıta MU
  • Marcus Weeks – Dakikalar İçinde Din
aralik-ayi-kitap-tavsiyesi-3
Aralık Ayı Kitap Tavsiyesi

1.      Fernando Pessoa – Huzursuzluğun Kitabı

“Öyleyse kim kurtaracak beni var olmaktan? Hayatımı toprağa veriyorum.” gibi çarpıcı bir söz ile başlayan kitap “Bir limana çıkmamak dendi mi, çıkılacak liman kalmaz. Asla varamamak, asla varamamak demektir.” sözüyle son buluyor. Huzursuzluğun kitabı klişe tabir ile bir başucu kitabı. Ama bir başucu kitabı olmaktan bile çok öte. Hayatınıza referans olup, yol gösterecek bir kitap. Kusursuz kitap olmaz dersiniz belki ama bu kitap kusursuzluğun kitabı aynı zamanda. Hayatı sorgulayan, sorgulatan satırlarının içinde kaybolup gideceğiniz, her satırının kusursuzluğuna hayran kalacağınız, her paragrafı çizmek isteyip kıyamayacağınız bir kitap.

2.      Georgı Gospodınov – Zaman Sığınağı

Aralık ayı kitap tavsiyesi mutlaka olmalı dediğim bir başka kitap ise Zaman Sığınağı. Roman kahramanının kendisi olan Gopodınov kitabın isminden de anlaşılacağı üzere zaman, yaşlılık, ölüm kavramlarını işler kitabında. Gospodınov kitaplarında bir labirente hapseder okurlarını, burada da değişmiyor okur geçmiş labirentine hapsoluyor adeta. Şu sözü belki de kitabın kısa bir özeti gibi “Bizler geçmiş fabrikalarıyız. Canlı geçmiş makineleri, başka neyiz ki? Zaman yiyoruz ve geçmiş üretiyoruz. Ölüm bile çözüm değil. İnsanın kendisi gider ama geçmişi kalır.”

3.      Turgut Uyar – Büyük Saat

Belki de Büyük Saat’i okumayanınız yoktur. Türk şiirinin en iyilerinden birisi olarak gördüğüm Turgut Uyar’a da yer vermek istedim aralık ayı kitap tavsiyesi içerisinde. Büyük Saat Uyar’ın tüm şiirlerinin toplu olarak yer aldığı bir külliyat. Her kitaplıkta sağlam bir yer edinmesi gereken muhteşem bir eser. Türk şiirinin en yalnız, en mutsuz, en umutsuz yolculuğunun duraklarına sizin de uğramanız dileğiyle…

4.      James Churchward – Kayıp Kıta MU

James Churchwar’ın Hindistan’daki bir tapınakta bulduğu ve oradaki rahibin yardımıyla şifrelerini çözdüğü tabletler kitabın içeriğinde önemli bir yer tutuyor. Kayıp kıta Mu’nun insanlığın anavatanı olduğunu belgeler sunarak ispatlayan yazar açıkladığı bilgiler ile okuru hayrete düşürmeyi başarıyor. Atatürk’ün de kurduğu bir ekip ile araştırılmasını istediği Mu kıtası esrarını günümüzde de korumaya devam ediyor. Atatürk’ün de kitaplığında yer verdiği bu eser aralık ayı kitap tavsiyesi arasında benim için önemli bir yere sahip.

Kaynak: MU

5.      Marcus Weeks – Dakikalar İçinde Din

Yeni keşfettiğim bir seriye aralık ayı kitap tavsiyesi arasında yer vermek istedim. Çünkü bu serinin her biri ayrı bir araştırma kitabı. Bu seri içinde: din, sanat, mitoloji, felsefe, ekonomi, psikoloji, genetik, dünya tarihi, büyük fikirler, Avrupa tarihi, antik dünya isimli çok sayıda kitap bulunuyor. Her biri ayrı bir yolculuk, her biri ayrı bir araştırma konusu. Keyifle okuyacağınız, genel kültürünüzü arttıracak bu seriyi kitaplığınıza eklemeyi unutmayın.

 

Bu yazıyı da beğeneceksiniz: Ekim Ayı Kitap Tavsiyesi | 10 Muhteşem Kitap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu