SeyahatEge

Şirince’de Gezilecek Yerler | 1 Günde Şirince Gezisi | 2024

Şirince’de gezilecek yerler listesi hazırlarken burayı ziyaret ettiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerleri sizlerle paylaşmak istedim. Şirince, eski ismi ile Çirkince İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı doğal dokusu korunarak günümüze kadar ulaşmış dağın zirvesinde saklı cennetten bir köşe adeta. Köy Selçuk’tan yola çıktığınızda 8 km uzaklıkta.

Şirince’de gezilecek yerler listesi hazırlarken burayı ziyaret ettiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerleri sizlerle paylaşmak istedim. Şirince, eski ismi ile Çirkince İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı doğal dokusu korunarak günümüze kadar ulaşmış dağın zirvesinde saklı cennetten bir köşe adeta. Köy Selçuk’tan yola çıktığınızda 8 km uzaklıkta. Kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz çünkü, her yıl binlerce turist ağırladığı için yolları ulaşıma uygun. Yaklaşık 10 dk süren yolculuğunuz boyunca dalından kendinizin toplayabileceği şeftali tarlaları karşılıyor sizi. Ben toplayamam derseniz de toplanmışını kasası ile satın alabiliyorsunuz.

sirincede-gezilecek-yerler-6
Şirince’de Gezilecek Yerler

Şeftali bahçelerinin yanı sıra yol boyunca kahvaltı yapabileceğiniz çok sayıda mekân bulunuyor. Çoğu kahvaltı mekânı içerisinde konaklama hizmeti de sunuluyor. Köy içerisinde konaklamak yerine daha sakin bir tatil düşünüyorsanız buraları da tercih edebilirsiniz. Zirveye ulaşana kadar zeytin, şeftali bahçeleri ve üzüm bağları size eşlik ediyor. Dağların arasına gizlenmiş bu şirin köye ulaştığınızda geçmişte insanların neden burayı konaklama yeri olarak tercih ettiğine daha bir ikna oluyorsunuz. Havası, benzer yapıdaki evleri, tarihi eserleri ve muhteşem çarşısı ile buraya yerleşme fikrine sıcak bakıyorsunuz.

Burası küçücük bir köy ve Şirince’de gezilecek yerler için yarım gün yeterli. Arnavut kaldırımlı sokaklarında yürürken nereye bakacağınızı şaşırıyorsunuz. Sabun kokuları, baharat kokularıyla karışıyor. Burada iki dükkândan bir tanesi şarap mahzeni. Çünkü köy üzüm yetiştiriciliğinde ilk sıralarda. Her dükkân önünden geçerken şarap tadımı için içeriye davet ediliyorsunuz. Aman dikkat her tadımı kabul ederseniz köyün tamamını gezemeyebilirsiniz. Daha önce tatmamış olduğunuz çeşitlerini tatmanızı tavsiye ederim. Çünkü burada sanki şarap dükkânları hiç bitmiyor.

sirincede-gezilecek-yerler-5
Şirince’de Gezilecek Yerler

Şirince’de Gezilecek Yerlerin Haritası

Selçuk Şirince köyü için tatil planlaması yapmayı düşünenlere özel gezilecek yerlerin haritasını oluşturduk. Bu rotayı takip ederek 1 gün içerisinde çok güzel bir gezi süreci geçirmeniz mümkün. Şimdiden keyifli bir gezi süreci diliyoruz.

Şirince’de Gezilecek Yerler Listesi | 2024 Yılı

Şirince’de gezilecek yerler denildiğinde görmeniz gereken yerleri sizler için listelemeye çalıştım. Biz bu naif köyü gezerken çok keyif aldık. Efes’i ziyaret için buralara geliyorsanız Şirince köyünü gezilecek yerler listesine mutlaka eklemelisiniz. Sayısız meyve şaraplarından tatmalı, kumda kahvesini mutlaka içmelisiniz. Hatta zamanınız var ise doğal dokusu korunmuş köy evlerinde konaklamalısınız. Arnavut kaldırımlı sokaklarında yürürken siz de benim gibi çocukluğunuza dönebilir geçmişe özlem duyabilirsiniz.

sirincede-gezilecek-yerler-4
Şirince’de Gezilecek Yerler

Köyün içerisinde yeni yapı hiç ev bulunmuyor. Her biri birbirine benzeyen köy evleri var. Gözünüzü rahatsız edecek hiçbir yapı bulunmaması sizi buraya bir kez daha hayran bırakıyor. Köyün dışında kalan alanlarda yeni yapılar ne yazık ki yapılmaya başlamış. Ama bu yapılarda çok katlı değil. Köyün dışında olmaları da bir nebze içinizi rahatlatıyor. Yaz aylarında köy biraz sıcak olabiliyor. O nedenle sırt çantanızda soğuk su bulundurmayı ihmal etmeyin. Biz yokuşlarını tırmanırken yaz sıcağında epeyce zorlandık. Ama yine de konu yeni yerler keşfetmek olduğunda yorgunluğunuzu unutturuyor bu geziler. Şirince’de mutlaka görülmesi gereken 9 yer:

  1. Taş Mektep Müzesi
  2. John The Baptist Kilisesi
  3. Aziz Dimitrios Kilisesi
  4. Şirince Çarşısı
  5. Tarihi Şarap Mahzeni
  6. Tiyatro Medresesi
  7. Nesin Matematik Köyü
  8. Hodri Meydan Kulesi
  9. Nişanyan Kaya Mezarı

Taş Mektep Müzesi

Şirince köyüne girer girmez sizi bu tarihi yapı karşılıyor. Taş mektep artık müze olarak kullanılıyor. Taş mektep 1906 yılında Şirince’de ikamet eden Rumların da desteği ile İzmir Eğitim Şirketi “Homer” tarafından kurulmuş ve 1922 senesine kadar Rum okulu olarak hizmet vermiş. Okulda Fransızca derslerinin yanı sıra Yunan Dili, Coğrafya, Tarih, Matematik, Beden Eğitimi, Müzik ve Din dersleri de okutuluyormuş. Mübadele yıllarından itibaren bir süre Türk çocuklarına da eğitim veren okul eğitim faaliyetlerini 1990 yılına kadar sürdürmüş. 1996 yılına gelindiğinde ise okul Artemis Restoran olarak hizmet vermeye başlamış.

sirince-tas-mektep-muzesi

Okul binasının restoran bölümünün yanında okul döneminden kalma eşyalar sergileniyor. Tarih ile iç içe yemeğinizi yiyebiliyorsunuz. Yemek yerken bir yandan da tarihi kokluyorsunuz. Müze içerisinde, eski okul diplomaları, daktilolar, radyolar, o dönemden kalma okul resimleri sergileniyor. Bu tarihi eşyaların yanında Şirince’de yaşamış olan yazar Dido Sotiriyu’nun kitapları da sergileniyor. Hayatı ile de ilgili küçük bir bilgiye ulaşabiliyorsunuz.

sirince-tas-mektep-muzesi-2

John The Baptist Kilisesi

John The Baptist Kilisesi, Şirince köyünü ziyaret edenlerin uğramadan gitmedikleri bir tarihi yapı. Bu kilisenin bulunduğu yerde daha öncelerde başka bir kilise bulunuyormuş ancak eski yapının yıkılması sonrasında şimdiki kilise tahmini olarak 1832 yılında inşa edilmiş. Günümüze kadar ulaşması için de birçok bakım ve onarımdan geçmiş. Kiliseye özel mülk olan bir evin bahçesinde ulaşıyorsunuz. Kilisenin avlusu içerisinde tarihi bir mahzen ve özel işletme bir kafe bulunuyor. Biz ziyaret ettiğimizde kilise içerisinde Şirince köyü fotoğraflarından oluşan bir sergi vardı.

Kilise içerisinde yer alan duvar resimlerinin ne yazık ki birçoğunun yüz kısımları kazınmış ve deforme edilmişti. Bu içerisini gezerken en çok dikkatimizi çeken olumsuz yönlerden birisiydi. Onun dışında kilise ayakta kalmayı başarmış. Ayrıca kilise bahçesi içerisinde bir dilek havuzu bulunuyor. Havuz içerisindeki boşluğa paranızı atabilirseniz dileğinizin kabul olacağına inanılmış. Dilekler kabul oluyor mu bilmem ama geçerli bir kazanç kapısı olduğu da bir gerçek. Şirince’de gezilecek yerler arasında bu kiliseyi ilk sıralara ekleyebilirsiniz.

Aziz Dimitrios Kilisesi

Aziz Dimitrios Kilisesi, Şirince’de gezilecek yerler arasında çok bilinen bir tarihi mekân değil. Çoğunlukla ziyarete gelenler John The Baptist Kilisesi’nin ziyaret edip gezilerini tamamlıyorlar. Bunun bir sebebi de kilisenin yakın tarihe kadar harabe bir durumda olması ve ziyarete açık olmamasından kaynaklanıyor. 2016 yılına gelindiğinde yapı bakım ve onarımdan geçip ziyarete açılmış. Şirince köyü girişindeki tepede kilise sizi karşılıyor. Yapı içerisindeki oymalar dikkat çekici. Duvardaki resimler neredeyse kaybolma noktasına geldiyse de ahşap oymalar sağlam kalmayı başarmış.

GİDİNİZ >> Şirince Kilisesi | Az Bilinen Aziz Dimitrius Klisesi

sirince-aziz-dimitrius-kilisesi

Şirince Çarşısı

Şirince köyü sakinleri oldukça çalışkanlar. Burada çarşı içerisinde tüm köy evleri nerdeyse ticari bir işletme haline gelmiş. Çarşısı yöreye özgü yetiştirilen her şeyin satıldığı görülmeye değer bir yer. Renk renk boyanmış su kabaklarıyla süslenmiş kahvaltı mekânları ile başlayan çarşı kiliseye kadar uzanıyor. Çarşı içerisinde en çok şarap tadımının yapıldığı şarap dükkanlarına rastlıyorsunuz. Üzüm bağlarıyla ünlü yörede en fazla kazanç şarap üretiminden sağlanıyor. Her çeşit meyveden üretilen meyve aromalı şarapları tadılmaya değer. Çarşı içerisinde el emeği göz nuru örtülerin yanında tazecik baharat kokuları sergi başına çağırıyor adeta sizi.

sirince-carsisi

Küçük de bir kapalı çarşı bölümü var burada da şarap dükkanlarının yanı sıra kumda kahve yapılan kafeler bulunuyor. Büyük toprak kapların içerisindeki kumda pişirilen kahvenin tadı damağınızda kalıyor. Kokusu da burnunuzda. Bitkisel ve meyve kokulu sabun tezgahlarını da unutmamak gerek. Tarihi dokusu, köy evinden yapılmış taş otelleri, Arnavut kaldırımlı sokakları ile Şirince köyü bu taraflara yolu düşenler için mutlaka gezilecek yerler arasında yer alıyor.

Tarihi Şarap Mahzeni

Şirince’de gezilecek yerler arasında bulunan tarihi şarap mahzeni John The Baptist Kilisesi içerisindeki köy evinin altında bulunuyor. Köy evinin üst katı hediyelik eşya dükkânı olarak kullanılıyor. Tahta bir merdivenden evin alt katına indiğinizde sizi eski bir şarap mahzeni karşılıyor. Burada tatmak istediğiniz her şaraptan size tadım yaptırılıyor. Şişe ile satın almak istemeyenler içinde burayı gezerken bir kadeh alıp burada içme imkânı da sunuluyor. Şarap tadımınızı tarihi dokusunda bir mahzende yapmak isterseniz burayı ziyaret etmeden Şirince’den ayrılmayın.

Tiyatro Medresesi

Tiyatro Medresesi yeni keşfettiğimiz yerler arasında. Nesin Matematik Köyüne giderken toprak bir yol ayrımı sonrasında ulaşıyorsunuz Tiyatro Medresesine. Burası köyden uzak, kuş seslerini dinleyebileceğiniz huzur dolu bir yer. Bahçesindeki bankta beş dakika oturduğunuzda bütün yorgunluğunuz yok olup gidiyor.

tiyatro-medresesi-sirince-3

Burası eski bir yapı dokusuyla inşa edilmiş yeni bir yapı. 2010 yılında inşasına başlanmış. Bu arada Tiyatro medresesi hiçbir kurumdan destek almamış burayı oluştururken. Seyyar Sahne’de tiyatro yapan tiyatrocular biriktirdikleri paralar ile bu projeyi hayata geçirmişler.

tiyatro-medresesi-sirince-2
Tiyatro Medresesi

Medrese, imece usulü ve yapılan bağışlar ile ortaya çıkmış. Medrese halen daha bağışlara açık. Burası Nesin Matematik köyüne komşu. 6 dönümlük arazi üzerine inşa edilen yapı atölye çalışmaları, tiyatro kampları, konferansları ile hizmet everiyor. Her yıl ebeveynler ile çocuk etkinlik programları da katılmaya değer. Sadece doğanın sesini dinlemek için bile burayı ziyaret etmelisiniz. Burada geçireceğiniz on dakikalık zaman bile çok uzun saatlere bedel.

WEB SİTESİ >> tiyatromedresesi.org

Nesin Matematik Köyü

Kimsenin inancına, yaşam tarzına, duruşuna karışılmadığı özgür bir eğitim yeri Nesin Matematik Köyü. Burası yemyeşil doğanın içerisinde gizli bir cennet gibi. Küçük koğuş odaları, bahçe içerisindeki derslikleri, doğa içerisine kurulmuş eşsiz kütüphanesi ile öğrencilik yıllarınıza geri dönüp burada bir yaz kampı geçirmek isteyeceğiniz eşsiz bir yer. Televizyon izlemek, toplu müzik yayını bile yapılmıyor özel günler dışında buradaki sessizliği bozmamak için.

nesin-matematik-koyu-4
Nesin Matematik Köyü

Eğitimin yanı sıra burası hayat okulu gibi. Nesin Köyünde işler imece usulü yürütülüyor. Eğitim için gelen öğrenciler ders dışı zamanlarda yemek, bulaşık, bahçe işleri, ağaç sulama, temizlik gibi işleri dönüşümlü olarak yapıyorlar. Buradaki özgür ortama ayak uyduramayacak olanlarda gelmesin diye net bir çizgileri var. Kayser Dağı yamacında kurulmuş Nesin Matematik Köyü kâr amacı gütmeyen, bağışlar ile kurulmuş bir eğitim yeri. Burayı ziyaret ederken sessizliğe ayak uydurup, öğrencileri rahatsız etmeden gezmeniz gerek. Çünkü, görmek isteyeceğiniz her kuytu köşe de ders çalışan bir öğrenciye rastlamak mümkün.

nesin-matematik-koyu-3

Hodri Meydan Kulesi

Köyün üst tarafında Nişanyan evleri arazi içerisinde yer alan bu kule 2010 yılında Sevan Nişanyan tarafından inşa edilmiş. Sevan Nişanyan aslında bu kulenin inşaatına başlamadan önce köydeki evleri restore etmiş. Bunu yaparken de devletten izin almayı reddetmiş. O dönemin İzmir valisi de Nişanyan’ın restore ettiği evleri yıkacağız diye bir yazı yayınlamış. Nişanyan da bu kuleyi onlara karşı yıkabiliyorsanız yıkın diye karşı gelerek inşa ediyor. O nedenle ismi Hodri Meydan Kulesi.

Ve kulenin girişinde bir tabela dikkatinizi çekiyor. Burada şu not düşülmüş: “Zalimin aczini görmek ve göstermek için inşa edilmiştir.” Ve ne yazık ki bu karşı gelme sonrasında 2014 yılında yargılanıp hapis yatıyor. 2017 yılında kaçıp Yunanistan’a sığınıyor. Bu kulenin en üst terasından köyü görebiliyorsunuz. Buradan köy manzarası ayrı bir güzel. Şirince’de gezilecek yerler arasında felsefesi ile dikkat çeken muhteşem bir yapı.

Nişanyan Kaya Mezarı

Sevan Nişanyan’ın devletten izin almadan yaptırmış olduğu kaya mezarı. Burayı karşıdan baktığınızda tarihi bir eser sanabilirsiniz. Ancak Sevan Nişanyan yüzyıllardır böyle bir eser yapılmadığı için tarihe bir iz bırakmak istediği için yaptırmış burayı. Nesin Matematik Köyü’ne geldiğinizde karşıdan bu yapıyı görebiliyorsunuz. Kaya doğal dokusunda oyularak yaptırılmış olan mezara ulaşabilmek için patika bir yol var. Burası yapım aşamasında mühürlenmesine rağmen Nişanyan’ın itirazı sonrası mühür sökülmüş. Ve tarihe iz bırakan bir yapı kalmış.

Şirince Gezi Rehberi

Şirince’de gezilecek yerler için bir gününüzü ayırmanız yeterli. Bu küçük ve dağların arasında saklı olan köy için neden Mayaların kehanette bulunduğunu buraya geldiğinizde daha akla yatkın buluyorsunuz. Kıyamet koptuğunda burası görünmez, saklı kalır gibi geliyor insana. Ve küçücük bir köy olmasına rağmen gezilip görülecek çok şey barındırıyor kendi içinde. Buraya hem yaz hem de kış aylarında gelmiş birisi olarak kış aylarında da buranın aktif olduğunu söyleyebilirim.

Şirince’ye Ne Zaman Gidilir?

Şirince yılın dört mevsimi gezmek için uygun. Kış aylarında bile ziyaret etseniz çarşısı açık. Ege iklimine sahip olduğu için kış aylarında da çok soğuk olmuyor. Hatta yaz aylarında yüksek bir konumda olmasına rağmen sıcak oluyor. Özellikle gelmek için hafta sonunu tercih edecekseniz yoğun bir kalabalık ile karşılaşabilirsiniz. Bu durum da kendi şahsi aracınız ile geliyorsanız park sorunu yaratabiliyor.

sirincede-gezilecek-yerler-8
Şirince’de Gezilecek Yerler

Şirince’yi ziyaret etmek için en uygun zaman bahar ayları. Böylece köyü hem daha rahat gezebiliyor hem de yaz sıcağında yorulmuyorsunuz. Tarihi yerleri ve Şirince evlerini görebilmek için Arnavut kaldırımlı dik yokuşları Temmuz sıcağında tırmanmak pek de kolay olmuyor. Biz temmuz ayında gittiğimiz için sürekli kısa molalar vererek gezimizi tamamladık.

Şirince’de Ne Yenir?

Şirince’de yol kenarlarından başlayıp köyün içerisine kadar kahvaltı yapabileceğiniz yerler karşılıyor sizi. Kahvaltıları şehirdeki fiyatlara göre çok daha makul. Serpme kahvaltıları masaya sığmayacak kadar fazla çeşitten oluşuyor. Dilerseniz kahvaltınızın yanına odun ateşinde pişmiş gözleme de ekleyebilirsiniz. Ama kahvaltı çeşitliliğinden gözlemeye yeriniz kalmıyor. Kahvaltı dışında bir yemek öğünü tercih edecekseniz el açması mantıları çok leziz.

sirincede-gezilecek-yerler-7
Şirince’de Gezilecek Yerler

Hatta özellikle mantıları meşhur diyebilirim. Sırf mantı yemek için gelenleri bile biliyorum. Ayrıca ev yemeği seviyorsanız bu tip alternatif restoranlar da bulunuyor. Ayaküstü aperatif bir şey yemek isterseniz de otlu gözlemeleri ve yayık ayranları enfes. Burada neredeyse her şey yöreye özgü. Sadece yemekten söz etmek yeterli değil. İçecek olarak buz gibi karadut suları yaz sıcağında serinlemenize bir nebze yardımcı oluyor. Ve pek tabii şaraplarından mutlaka tatmalısınız.

Şirince’de Kahvaltı Nerede yapılır?

Şirince’de kahvaltı yaptıktan sonra köyü gezmeyi planladıysanız kahvaltı için birçok alternatif sunulabilir. Öncelikle köyün içerisinde mi yoksa köy yolu üzerindeki kahvaltıcılarda mı kahvaltı yapmak istediğinize karar vermelisiniz. Çünkü burada kahvaltı için çok sayıda alternatif mekân bulunuyor. Yol kenarındaki kahvaltıcılar köyün içindekilerle kıyaslandığında daha sakin olabiliyor. Genellikle zeytin ağaçları altına yapılmış bu mekânlarda doğayla iç içe kahvaltı yapmanın keyfine varıyorsunuz.

sirincede-kahvalti-nerede-yapilir
Şirince’de Kahvaltı Nerede yapılır?

Köyün çarşısına girmeden girişte Şirincem Restoran bulunuyor. Cıvıl cıvıl boyanmış renkleri ve rengarenk su kabakları ile adeta sizi içeriye davet ediyor. Serpme kahvaltıları bol çeşitli ve fiyatları gayet makul. Sucuklu yumurtaları da serpme kahvaltı fiyatına dahil. Patates kızartmasında dondurulmuş ürün tercih edilmemiş. Zeytinleri yörenin kendi zeytini. Kahvaltınıza gözleme de dahil etmek istiyorsanız bu serpme kahvaltı ücretine dahil değil. Gözlemeleri de bol sohbetli bir ablamız açıp, odun ateşinde pişiriyor.

ADRES: Şirince, Şirince Mah. Şehit Yüksel Özülkü Cad. 220 Sok. No:6 35920, 35920 Selçuk/İzmir

WEB SİTE >> sirincempansiyon.com

Bir önceki gelişimizde de Cici Şirince Mutfağında yapmıştık kahvaltımızı. Ağaçların altında, çarşının tam ortasında koyu gölge bir kahvaltı yeri. Ağaçlardaki süslemeleri içinizi açıyor. Yine serpme kahvaltının yanı sıra gözleme çeşitleri var. Bahçesinden de kahvaltınızı yaparken Şirince evlerini seyre dalıyorsunuz. Burada her kahvaltı evinin konaklama yerleri de bulunuyor.

sirincede-kahvalti-nerede-yapilir-2

Şirince’de Şarap Nereden Alınır?

Şirince’de her iki dükkândan bir tanesi neredeyse Şarap satıcısı. Merak ettiğiniz meyve şarabını da ikram olarak sunuyorlar. Çeşit çok fazla olunca hangisini tercih edeceğinizi de şaşırıyorsunuz. Dükkâna girer girmez meyve aromaları burnunuza geliyor. Zaten yoldan geçerken davet ediliyorsunuz şarap tadımı için. Buraya kadar gelip de şarap almadan dönmek olmaz diyerek bir iki şişe alıyorsunuz. Tüm satıcılar kibar ve esprili.

ADRES: Şirince Mah., Çarşı Sok., No:6, Selçuk, İzmir, Türkiye

WEB SİTE >> cirkincemahzen.com

Çirkince Mahzen, Şirince’de gezilecek yerler arasında güzel bir şarap mahzeni. Küçük ama şirin bir dükkân. Siz bir iki çeşit tatmak isteseniz de alternatif olarak özel serilerinden satıcılar da tadım yaptırıyor. Çok fazla tadım yapınca da karar vermek de zorlanıyorsunuz. Farklı tatlara açıksanız çikolata şarabı ve zencefil aromalı sıcak şaraplarını mutlaka tatmalısınız. Biz tercihimizi çikolata ve karışık meyve şarabından yana kullandık. Eskiden fiyatlar çok uygundu. Ama son yıllardaki fiyat pahalılığından sonra neredeyse geçtiğimiz yılın üç katına ulaşmış fiyatlar. Hal böyle olunca da birçok çeşidi elemek zorunda kalabiliyorsunuz.

sirincede-sarap-nereden-alinir

Ortalama olarak merak edenler için küçük bir fiyat bilgisi girecek olursak:

  • Çikolata Şarabı 150 TL
  • Karışık Meyve Şarabı 150 TL
  • Yüksek Alkollü Meyve Şarapları 160 TL
  • Sıcak Şaraplar 150 TL
  • Düşük Alkollü Meyve Şarapları 120 TL

Şirince’de Nerede Kalınır?

Şirince’de konaklayabileceğiniz çok fazla alternatif bulunuyor. Çünkü burada evi olan neredeyse herkes butik otele çevirmiş evini. Konforlu beş yıldızlı otel konforu arıyorsanız bu köy evlerinde bulamayabilirsiniz. Ama taş köy evlerinde farklı bir otel deneyimi yaşayabilirsiniz. Kış döneminde gelecek olursanız şömineli odaları var. Eski köy evi karyolalarda uyumak, kanaviçe işlemeli perdelerin arkasından köyü seyretmek istiyorsanız çok seveceğinize eminim.

sirincede-nerede-kalinir

Sizler de benim gibi nostalji sevenlerdenseniz bu butik köy otelleri tam da size göre olacaktır. En meşhur otellerinden birisi de Nişanyan Evleri. Konak tipi bu otelden tüm köyü tepeden seyredebiliyorsunuz. Buradan Şirince köyünün gecesi ayrı gündüzü ayrı güzel. Ahşap mobilyalı odalarında sanatla iç içe gibi oluyorsunuz. Duvar tabloları eşsiz. Eski ile yeni odalarda çok güzel sentezlenmiş. Konaklamasanız bile Şirince’de gezilecek yerler listenize mutlaka burayı ekleyin. Panaromik Şirince fotoğrafları da buradan yakalayabilirsiniz.

ADRES: Emrez, 214. Sokak No:16, 35920 Selçuk/İzmir

WEB SİTE >> nisanyan.com

Biz geçtiğimiz kış ayında geldiğimizde Sihirbazın Evi’ni tercih etmiştik. Burası da restore edilmiş bir köy evi. İşletmecisi bayan bir illüzyonist. Sahibi illüzyonist olunca oda isimleri de bunun üzerine tercih edilmiş. Şömineli sihir odasında konaklama fırsatımız olmuştu. Şömine başında şarap keyfi kış aylarında ayrı bir keyif. Kahvaltı da konaklama ücretine dahil.

ADRES: Şirince Mahallesi, 216. Sokak No:3, 35920 Selçuk/İzmir

WEB SİTE >> sihirbazinevi.com

Çarşı içerisinde gezerken keşfettiğimiz bir diğer konaklama yeri ise Selanik Pansiyon. Rengarenk oya motifleri ile süslenmiş pansiyonu çarşı içerisindeki ara sokakta bulabilirsiniz. Daha makul fiyatlı bir yer arıyorsanız tercihiniz buradan yana olabilir. Konum olarak da tam merkezde yer alması ulaşım kolaylığı sağlıyor. Penceresinden eşsiz Şirince köyü manzarasını izleyebilirsiniz.

ADRES: Şirince, 205 Sokak No 12, 35920 Selçuk/İzmir

WEB SİTE >> selanikpansiyon.com

Şirince Gezisi İçin Araba Kiralamak Gerekir mi?

Şirince’ye Selçuk merkezden gelecekseniz buraya dolmuş seferleri var. Sadece Şirince’yi görmek için geliyorsanız araç kiralamanıza gerek yok. Ancak Nesin Matematik Köyü ve Tiyatro Medresesini ziyaret etmek istiyorsanız araç kiralamanız şart oluyor. Toprak bir yol var ancak yürüyerek biraz uzak. Özellikle yaz sıcaklarında yürümek daha da zor olabiliyor. Genellikle buralara şahsi araç ile ulaşım sağlanabiliyor.

Anlık Şirince Hava Durumu

 

İlginizi çekebilir: Urfa Gezi Rehberi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu